• 1-2 dagars leveranstid på lagervaror
 • Snabb support
 • Hämtlager i Sthlm

Aspirerande detektor

4 rör - 2000 kvm

Anskaffningsvara - Läs köpvillkor

Beställningsvara
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}
Spara som favorit
Art. nr. VES-A00-P
 • Produktbeskrivning

  Översikt
  VESDA-E VES från Xtralis är den senaste modellen i nästa generation av aspirerande rökdetektering - VESDA-E. VES liknar flaggskeppet VESDA-E VEP men innehåller en speciell ventilmekanism som möjliggör adresserbarhet över fyra rör / sektorer. Detta gör att en enda zon kan delas in i fyra separata delzoner, som ett exempel, att skilja ett larm mellan separata gångar i ett datarum.

  Hur det funkar
  VESDA-E VES hämtar luft från alla rör / sektorer som används. Om röknivån når det anpassningsbara tröskelvärdet, kommer VES att skanna varje sektor för att identifiera vilket rör som bär rök. Den första sektorn som når varningsnivån är den första larmsektorn (FAS) och denna sektor signaleras till användaren. Om två eller flera sektorer når varningsnivån betecknas röret / sektorn med den högsta rökkoncentrationen som den första larmsektorn (FAS). När snabbsökningen har slutförts och FAS identifierats fortsätter VES att noga övervaka alla fyra sektorerna för att spåra brandtillväxt och upprätthålla fullständigt skydd av området.

  Flair 
  Flair är den revolutionerande detekteringskammaren som utgör kärnan i VESDA-E VES, vilket ger högre stabilitet och ökad livslängd. Direkt avbildning av de samplade partiklarna med hjälp av en CMOS-avbildare i kombination med flera fotodioder möjliggör bättre detektering och färre störande larm.

  VES Display
  VES-A10-pekskärmsdisplayen har ett stapeldiagram som anger röknivån och den adaptiva skanningströskeln. Felikoner ingår också för att indikera olika felförhållanden. När den adaptiva skanningströskeln överskrids övergår VES-skärmen automatiskt till sektorstatussidan för att indikera röknivå och larmnivå per sektor. Om larm är konfigurerade som låsta kommer larmindikering per sektor att behållas tills Återställ tillämpas. VES-skärmen kan bara återvända till startsidan under användarkontroll.

  Installation & Drift
  VESDA-E VES är utrustad med en kraftfull aspirator som möjliggör användning av 560m (1837ft) total rörlängd. Drift utanför lådan möjliggörs med AutoConfig som gör att luftflödesnormalisering och AutoLearn rök och flöde kan initieras inifrån detektorn. VES stöds fullt ut av programvaruapplikationerna Xtralis VSC och ASPIRE som underlättar rörledningsnätdesign, systemstart och underhåll.

 • Specifikationer
  Djup (mm) 135
  Bredd (mm) 350
  Höjd (mm) 225
  Vikt (kg) 4.3
  Spänning (VDC) 18 till 30
  IP klass IP40
  Antal hål B 80 |C 100
  Antal hål Klass: A 40
  Max Rörlängd (linjär, 1 Rör) 280 m
  Max Rörlängd (linjär, 2 Rör) 100 m
  Max Rörlängd (linjär, 3 Rör) 80 m
  Max Rörlängd (linjär, 4 Rör) 70 m
  Max Rörlängd (förgrenad) 560 m
  Rördiameter (mm) 25
  min. luftflöde per rör 20 l/m
  Area (m2) 2000
  Klass A, B, C
 • Dokument
 • Frågor & Svar
  Vanlig fråga:

  Fråga 1

  Svar 1

  Fråga 2

  Svar 2

  Fråga 3

  Svar 3