• 1-2 dagars leveranstid på lagervaror
  • Snabb support
  • Hämtlager i Sthlm

 

Guide till branddörrstängning 

 

Branddörrar används för att förhindra spridningen av en eldsvåda i en fastighet genom att dörrar stängs automatiskt via en detektor av något slag kopplad direkt till branddörrstängningscentralen eller manuellt via en tryckknapp. Den kan även styras direkt från befintlig brandlarmcentral. Atecos branddörrstängare går köpa i kit eller lösa delar. Ett branddörrstängningskit är avsett för en dörr och består av:

  1. Branddörrstängningscentral
  2. Dörrhållarmagnet
  3. Magnetankare
  4. Två rökdetektorer med sockel
  5. Dörrstängningsknapp.

Vill man styra fler dörrar en bara en så kan man givetvis komplettera med produkter nedan.

Montering

Varje dörrmiljö är unik vilket innebär att det kommer variera från fall till fall om hur montering av dörrhållarmagnet ska ske. Dörrtyp, väggtyp och avstånd mellan dörr och vägg kommer alltid att variera. Ateco har därför tagit fram en mängd olika alternativ på produkter för montage. Man kan t.ex. montera ankare och magnet direkt på dörr och vägg, eller ha en konsol på väggen så att magneten kommer ut en bit. Det finns golvmonterade fästen samt konsoler med teleskåpfunktion om man behöver kunna justera avståndet. 

Nedan följer ett urval:

 

Det finns även varianter på magneter som kombinerar magneten och konsolen i samma produkt. Den är även vridbar 90 grader om den behöver monteras på golv eller i tak.

Installation

Detektorslingan klarar upp till 20 detektorer och avslutas med ett 4,7 kOhm motstånd i sista detektorn. Ett motstånd sitter förmonterat i plinten "RD" vid leverans. Släng ej denna utan flytta den till sista detektorn. I händelse av att den kommer bort sitter ett extra motstånd tejpat i locket. "D0" - Dörrmagnet direkt används till dörr som ska stängas direkt, medan "DF" (fördröjd) används i det fall pardörrar ska stängas och den ena dörren ska stängas efter den andra.