• 1-2 dagars leveranstid på lagervaror
 • Snabb support
 • Hämtlager i Sthlm

Linjerökdetektor Sändare

Hög effekt - 24V matning

Anskaffningsvara - Läs köpvillkor

Beställningsvara
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}
Spara som favorit
Art. nr. OSE-HPW
E-nr. 6303969
 • Produktbeskrivning

  Översikt
  Open-area Smoke Imaging Detection (OSID) är en ny innovation inom projicerad linjerökdetekteringsteknik. Genom att använda avancerade dubbla våglängds projicerade strålar och optisk bildteknik för tidig varning av rökdetektering, ger OSID en billig, pålitlig och lättinstallerad lösning som löser typiska linjedetekteringssproblem som falska larm och inriktningsvårigheter.

  Unik Detekteringsteknologi

  OSID-systemet mäter nivån av rök som kommer in i ljusstrålar som projiceras över ett skyddsområde. En enda OSID mottagare kan upptäcka upp till sju sändare för att ge ett brett täckningsområde. Två innovationer inom rökdetekteringsteknik har utvecklats för den revolutionerande OSID-rökdetektorn:

  Dubbel våglängdspartikeldetektering

  Strålen som projiceras från varje sändare innehåller en unik sekvens av ultravioletta (UV) och infraröda (IR) pulser som är synkroniserade med bilden och möjliggör avvisning av oönskade ljuskällor.

  Genom att använda två våglängder för att detektera partiklar kan systemet skilja mellan partikelstorlekar. Den kortare UV-våglängden samverkar starkt med både små och stora partiklar medan den längre IR-våglängden endast påverkas av större partiklar. Mätningar av dubbla våglängdsförluster gör att detektorn kan åstadkomma repeterbara mätningar av rökfördunkning, samtidigt som dammpartiklar eller fasta inträngande föremål avvisas.

  Optisk bildbehandling med ett CMOS-bildchip

  En optisk bildarray i OSID mottagaren ger detektorn en bred betraktningsvinkel för att lokalisera och spåra flera sändare. Följaktligen tål systemet en mycket mindre exakt installation och kan kompensera för drift som orsakas av naturliga förskjutningar i byggnadsstrukturer.

  Optisk filtrering, höghastighetsbildförvärv och intelligenta programvarealgoritmer gör det också möjligt för OSID-systemet att ge nya nivåer av stabilitet och känslighet med större immunitet mot ljusnivåer på hög nivå.

  Drift
  Statusinformation (brandlarm, problem och ström) kommuniceras via kameran via status-lysdioder, dedikerade fel- och alarmreläer och fjärrindikatorgränssnittet. Specifika problem (fel) förhållanden identifieras genom kodade blinkningar på LED-lampan.

  Ett internt värmealternativ finns också på mottagaren för att förhindra kondens på den optiska ytan, och en återställningsingång möjliggör en extern signal för att återställa enheten.

  Installation och Underhåll

  OSID-systemet består av upp till sju sändare, för 90 ° -bildenheten, placerad längs omkretsen av det skyddade området, och en bildskärm monterad mittemot. Varje komponent kan monteras direkt på ytan eller kan fästas med de medföljande monteringsfästena.

  På mottagaren tillhandahåller ett avslutningskort alla anslutningar och DIP-omkopplare gör det möjligt för användaren att konfigurera detektorn för specifika applikationer.

  Justering av sändaren uppnås helt enkelt med hjälp av ett laserinriktningsverktyg för att rotera de optiska sfärerna tills laserstrålen som projiceras från inriktningsverktyget ligger nära bilden.

  Mottagaren är inriktad på ett liknande sätt så att dess synfält (FOV) omfattar alla sändare. Ett problem eller fel kommer att anges om en sändare saknas eller utanför bildfältets synfält.

  OSID-systemet är mycket tolerant mot damm och smuts och kräver lite underhåll i praktiken. Förebyggande underhåll är begränsat till att ibland rengöra detektorns optiska ytor.

 • Specifikationer
  Djup (mm) 96
  Bredd (mm) 208
  Höjd (mm) 136
  Vikt (kg) 1.2
  Spänning (VDC) 24VDC
  IP klass IP44 (elektronik) / IP66 (Optik)
  Strömförbrukning vid drift 25 grader 800 uA
  Certifierad enligt EN54-12 / CE
  Färg Vit
 • Dokument
 • Frågor & Svar
Tillbehör
Relaterade produkter