• 1-2 dagars leveranstid på lagervaror
 • Snabb support
 • Hämtlager i Sthlm

ModuLaser Detektormodul

Anskaffningsvara - Läs köpvillkor

Beställningsvara
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}
Spara som favorit
Art. nr. FHSD8330
E-nr. 6302071
 • Produktbeskrivning

  ModuLaser är en skalbar lösning för aspirerande rökdetektor som gör installationen enklare, underhållet snabbare och tar applikationer längre än traditionella luftprovsdetektorer. Två grundläggande modultyper omfattar ModuLaser-lösningen: en displaymodul och en detektormodul. Varje detektormodul kan rymma upp till 250 meter kombinerat provtagningsrör. Displaymoduler och detektormoduler kommunicerar via RS-485-anslutningar.

  Displaymoduler finns tillgängliga i tre konfigurationer: Standard med TFT-färgskärm, statuslysdioder och navigeringsknappar, Minimum med endast statuslysdioder, och Command som liknar standarden men med extra funktionalitet för att styra olika moduler över SenseNET. Minimi- och standarddisplaymodulerna kan var och en stödja upp till 8 detektormoduler, medan kommandodisplaymodulen kan stödja upp till 127 moduler över SenseNET-nätverket.

  Detektormodul
  Detektormodulen är en helt fristående enhet som suger ut den provtagna luften från det skyddade området, analyserar luften och baserat på ClassiFire avgör om ett förlarm eller larm ska utlösas, om rökpartiklar skulle finnas i den provtagna luften . Om ett larmtillstånd eller feltillstånd skulle uppstå, kommer enheten att aktivera motsvarande lokala reläutgång, beroende på programmering av reläerna. Samtidigt skulle larmet eller feltillståndet också rapporteras till displaymodulen som detektormodulen är ansluten till.

  På grund av den modulära karaktären hos ModuLaser, kan underhåll (till exempel rutinfilterbyte) utföras på en modul per modul, snarare än ett komplett system. Detta minskar i sin tur risken för området som är oskyddat under underhållsperioden, eftersom endast ett provtagningsrör (skyddad zon) skulle påverkas åt gången.

  Perfekt lösning
  Tack vare avancerade funktioner som gör den praktiskt taget ogenomtränglig för damm och smuts, är ModuLaser idealisk för användning i fientliga miljöer som skulle inaktivera andra typer av rökdetektorer. Optisk detektering med spridning framåt ger möjlighet till tidig varning utan risk för störande larm som normalt är förknippade med högkänslig rökdetektion, medan exklusiv miljökompensationsteknik ger en hög grad av tillförlitlighet till en redan solid detekteringslösning.

 • Specifikationer
 • Dokument
 • Frågor & Svar
Tillbehör