• 1-2 dagars leveranstid på lagervaror
 • Snabb support
 • Hämtlager i Sthlm

VESDA Aspirerande rökdetektor

4 rör ,  1 område, LCD display

Anskaffningsvara - Läs köpvillkor

Beställningsvara
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}
Spara som favorit
Art. nr. VEU-A10
 • Produktbeskrivning

  Översikt
  VEU-serien av aspirerande rökdetektorer är premiumdetektorn i VESDA-E-serien. Ett extremt brett känslighetsområde; 15 gånger större än VESDA VLP, och försörjningen för fler provtagningshål ger en ökad täckning i applikationer med högt luftflöde med upp till 40%. Betydligt längre linjära rörkörningar och förlängda grenade rörnätverkskonfigurationer passar perfekt till applikationer med högre tak och ger en ökad täckning med upp till 80% samtidigt som det möjliggör enkel montering av detektorer för enkel service och underhåll. En rad revolutionerande nya funktioner ger oöverträffad detekteringsprestanda, flexibilitet, fältprogrammerbarhet, anslutning och minskade totala ägandekostnader.

  Installation & drift
  VEU har en robust IP40-klassad kapsling och är utrustad med en kraftfull aspirator som ger en total rörlängd på 800m (2624ft). Den stöds fullt ut av mjukvaruapplikationerna ASPIRE-E och Xtralis VSC som underlättar design av rörnätverk, systemstart och underhåll samt kompatibilitet med befintliga VESDA-installationer.

  Touch Screen i färg
  VEU-A10-detektorn har en 3,5-tums färgpekskärm som ger en rad statusinformation, inklusive röknivå samt problemförhållanden. Ett enkelt navigationssystem gör det möjligt för användaren att se all statusinformation.

  VESDAnet
  VESDA-enheter kommunicerar på VESDAnet vilket ger ett robust dubbelriktat kommunikationsnät som möjliggör fortsatt redundant drift även vid fel i enpunktsledningar. VESDAnet möjliggör primär rapportering, centraliserad konfiguration, kontroll, underhåll och övervakning.

  Ethernet & Wifi
  VESDA-E-detektorer erbjuder Ethernet- och Wi-Fi-anslutning som standardfunktioner. Detektorn kan läggas till i ett företagsnätverk, så att Wi-Fi-surfplattor och bärbara datorer installerade med Xtralis-konfigurationsprogramvara kan anslutas trådlöst till detektorn via nätverket.

  Bakåtkompatibel
  VESDA-E detectors occupy the same mounting footprint, pipe, conduit and electrical connector positioning as VESDA VLP and VLS detectors hence providing complete backwards compatibility.

  Hur den funkar
  Luft dras kontinuerligt från det skyddade området genom luftprovtagningsrörsnätet och in i detektorn av en högeffektiv aspirator. Luftprovtagningsrörsnätverket kan innehålla upp till fyra rör. Luften från varje provtagningsrör passerar genom en luftflödessensor och sedan dras ett prov av luften in i rökdetekteringskammaren via provtagningsmodulen, efter att den har passerat genom filtret. Ett extra filter ger ren luft för att skydda de optiska ytorna i detekteringskammaren från kontaminering.

  Flair ™ -detekteringskammaren använder motsvarande 330 000 sensorer och sofistikerade algoritmer för detektion och partikelklassificering.

  Om den detekterade röken är högre än de inställda larmtrösklarna rapporteras den som ett larmtillstånd, åtgärd, brand 1 eller brand 2.

  Luft är uttömt från detektorn och kan ventileras tillbaka till det skyddade området.

  Larm kan signaleras via Reläer och VESDAnet. Ethernet och Wi-Fi kan användas för konfiguration och sekundär övervakning, och ett USB-gränssnitt tillhandahålls för första installationen.

  En serie lysdioder visar status för larm, problem, inaktivera och detektorns påslagning. En knapp låter användaren återställa eller inaktivera detektorn. Dessutom visar en valfri 3,5-tums LCD detektorstatus inklusive röknivå och ett stapeldiagram för röknivå, larmtrösklar, problemstatus,% luftflödesnivå, normaliseringsstatus och filterlivslängd

 • Specifikationer
  Djup (mm) 135
  Bredd (mm) 350
  Höjd (mm) 225
  Vikt (kg) 4.9
  Spänning (VDC) 18 till 30
  IP klass IP40
  Antal hål B 80 |C 100
  Antal hål Klass: A 80
  Max Rörlängd (linjär, 1 Rör) 160 m
  Max Rörlängd (linjär, 2 Rör) 150 m
  Max Rörlängd (linjär, 3 Rör) 130 m
  Max Rörlängd (linjär, 4 Rör) 100 m
  Max Rörlängd (förgrenad) 800 m
  Rördiameter (mm) 25
  min. luftflöde per rör 15 l/m
  Area (m2) 2000
  Klass A, B, C
 • Dokument
 • Frågor & Svar
Tillbehör