• 1-2 dagars leveranstid på lagervaror
 • Snabb support
 • Hämtlager i Sthlm

VESDA Aspirerande rökdetektor

Adresserbar sampling

Anskaffningsvara - Läs köpvillkor

Beställningsvara
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}
Spara som favorit
Art. nr. VEA-040-A00
 • Produktbeskrivning

  Översikt
  Xtralis VESDA-E VEA kombinerar tillförlitligheten hos VESDA tidig varningsrökdetektering med exakt adresserbarhet och en rad meddelandealternativ som överstiger traditionella spotdetektorer.

  VESDA-E VEA-detektorer drar en blandning av luft från ett nätverk av provrör. När en brand upptäcks använder systemet en roterande ventil för att testa varje provtagningspunkt individuellt, vilket gör att detektorn kan exakt lokalisera en brandplats.

  De använder patenterade luftprovtagningspunkter och flerkanalig mikroborrluftprovtagning med tre inställningar för larmkänslighet för provtagningspunkterna. VESDA-E VEA-detektorer stöder 40 samplingspunkter som standard och kan utökas till att stödja 120 samplingspunkter med ytterligare StaX-moduler.

  VEA-detektorn använder en stark kapslingsklass IP40 och dess kraftfulla pump kan stödja mikrorörslängder på upp till 100 meter.

  VEA-detektorer stöds helt av Xtralis VSC-programvara som underlättar idrifttagning och underhåll av systemet.

  VESDA-E VEA är idealisk för installationer som kräver exakt rapportering av brandplatser, såsom applikationer inom hälso- och sjukvård, kontor, utbildning, detaljhandel, fängelse och elskåp.

  Ett brett utbud av funktioner ger flexibilitet, fältprogrammerbarhet, förbättrad anslutning och totalt sett minskade totala ägandekostnader.

  Installation & Drift

  VESDA-E VEA-detektorer erbjuder snabb och flexibel installation med flexibla slangar med mikroborrning och tryckanslutningar för att minska installationstiden och kostnaden.
  Under igångkörningen bestämmer normaliseringsprocessen flödet av prestandaparametrar och lokala testportar används under service för att verifiera att systemet är fullt fungerande.
  Filter, röksensormodul, pump och roterande ventilkomponenter är utbytbara i fält vilket resulterar i mindre stillestånd och enkelt underhåll.
  VEA stöds fullt ut av Xtralis VSC-programvara som underlättar idrifttagning och underhåll.

  Ethernet & Wifi
  Ethernet- och WiFi-anslutning är standardfunktioner för VESDA-E-detektorer. Detta innebär att VEA-detektorer kan läggas till i ett företagsnätverk, vilket ger WiFi-aktiverade enheter installerade med Xtralis-konfigurationsprogramvara möjlighet att ansluta trådlöst till detektorn.

  Så funkar det

  VESDA-E VEA adresserbar rökdetektering drar ett kombinerat luftprov från alla provtagningspunkter i det skyddade området genom ett nätverk av flexibla slangar. Luftprovet filtreras sedan och analyseras i en laserdetekteringskammare i röksensormodulen. När rökpartiklar upptäcks och röken når det inställda larmtröskeln höjs lämpliga larmförhållanden.

  Efter att larmet har gjorts använder systemet en roterande ventil för att sekventiellt skanna samplingsplatserna för att identifiera det eller de enskilda områdena där det finns rök. När som helst, eller om systemet är i förlarm, kan användaren enkelt identifiera det område där det kan vara ett problem genom att initiera en röksökning av alla platser.

  VEA-detektorer använder en vakuumpump som ger överlägsen detekteringstid för långa slanglängder. Luftflödet övervakas av systemet som kan identifiera eventuella blockeringar eller brott i enskilda provrör och punkter, vilket visar eventuella fel på displayen eller övervakningsutrustningen.

  En serie lysdioder visar problem, inaktivera, larm och detektors strömstatus och en knapp för att tillåta användare att inaktivera eller återställa detektorn finns på enheten. Förutom detta har VEA-A10 en 3,5-tumsskärm som visar detektorstatus.

 • Specifikationer
  Djup (mm) 136
  Bredd (mm) 352
  Höjd (mm) 336
  Vikt (kg) 9.9
  IP klass IP40
  Egenskaper 40 adresser
 • Dokument
 • Frågor & Svar
Tillbehör